André Brasseur & Band

Muze Jazz Orchestra feat. Steven De Bruyn
25 april 2018
Steiger
25 april 2018
Zaterdag, 18u

De comeback van André Brasseur is een van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep. Hij pakt Pukkelpop in en stapelt de uitverkochte zalen en de onderscheidingen op elkaar. Het beste moet blijkbaar nog komen voor de 79 jaar oude virtuoos. Brasseur brengt anderhalf uur stomend spelplezier waar geen mens stil kan bij blijven zitten.

André Brasseur is een absolute topper. De hammondvirtuoos heeft een wereldhit op zijn naam staan: ‘Early Bird’ (1965). Hij is de chouchou van James Brown en Claude François. En hij speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios.

In maart 2016 werd de nieuwe Brasseur voorgesteld tijdens Leuven Jazz. Heel mooi volk aan zijn zijde: Dirk Jans (drums), Ben Van Camp (gitaar) en Ben Brunin (bas), Jo Hermans (trompet) en Wietse Meys (sax). Jans is de drummer van De Mens, de Bennen zaten ook bij Isolde et Les Bens en de blazers hoor je overal waar kwaliteit wordt verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.